Sunday, October 21, 2012

Βουλευτές με "συνείδηση" !


Κάποιοι «κυβερνητικοί» βουλευτές απειλούν να μην ψηφίσουν τα μέτρα στη Βουλή προβάλλοντας διάφορες αιτιολογήσεις. Κάνοντας αυτό, κερδίζουν κάποια δευτερόλεπτα στα τηλε-καφέ και ελπίζουν σε προσωπική τους μακροημέρευση στην Βουλή.
Στις εκλογές του Ιουνίου, τα τρία κόμματα, ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΔΑ, ήταν σαφή στο βασικό προεκλογικό μήνυμα τους: παραμονή της χώρας στην ΕΖ και εξασφάλιση των δόσεων του προγράμματος στήριξης. 
Οι ώριμοι άνθρωποι όταν συζητούν με την συνείδησή τους – αυτήν επικαλούνται οι περισσότεροι- απαντούν στο κύριο ερώτημα: ποιες οι συνέπειες της επιλογής;
Το μέγιστο που μπορεί η Ελλάδα να ελπίζει, σε περίπτωση μη ψήφισης των μέτρων, είναι  οι ΕΖ και ΕΚΤ να αποφασίσουν την συνέχεια καταβολών από το πρόγραμμα, αλλά μόνο όμως για την πληρωμή τόκων και ομολόγων που λήγουν. Το ΔΝΤ, κρίνοντας το χρέος μη βιώσιμο «αποσύρεται» από το πρόγραμμα.
Τα πράγματα είναι απλά. Τα έσοδα του Δημοσίου δεν επαρκούν να καλύψουν τις θεσμοθετημένες και προγραμματισμένες δαπάνες του κατά το ποσό των μη ψηφισμένων περικοπών και κατά το ποσό των δόσεων που θα πήγαινε γι αυτό το σκοπό.
Πώς λοιπόν θα πληρωθούν οι δικαιούχοι – δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι, προμηθευτές, κλπ.- και οι αναγκαίες προμήθειες από το εξωτερικό όπως πετρέλαιο, φάρμακα, κλπ.;
Οι βουλευτές που έχουν συνειδησιακά προβλήματα πρέπει να απαντήσουν σ’ αυτό το ερώτημα πριν πάρουν τις τελικές αποφάσεις τους. 

.

No comments:

Post a Comment